Ga aan de slag op jouw school

Organiseer een actie of ga aan de slag met onze quiz. Laat leerlingen ontdekken wat het belang is van goed eten voor mens en planeet.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Wist je dat onze keuzes die we maken over wat we eten een enorme impact hebben op onze gezondheid en de planeet? Daarom is werk maken van gezonde, duurzame voeding, vandaag en in de toekomst cruciaal. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen.

Bewustwording over het belang en de impact van ons eten, begint op school. Goed eten op school is daarom een van de speerpunten van Rikolto

Ook tijdens onze Week voor Goed Eten van 10 tot 19 januari 2025 kan je je als school opnieuw inzetten voor het recht op goed eten.

Aan de slag in de klas

Doe de Goed Eten-quiz

Ga met je klas aan de slag. Met onze Goed Eten-quiz ontdekken je leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.  

Steun of organiseer een actie met je klas

Tijdens onze Week voor Goed Eten van 10 tot 19 januari 2025 vullen en verkopen Rikolto-ambassadeurs over heel Vlaanderen opnieuw zakken vol lekkers van lokale boeren en handelaars. Zo zamel je geld in voor Rikolto én geef je een gezicht aan de mensen die in jouw gemeente elke dag werk maken van goed eten. Als school kan je helpen door een bestaande actie te delen met je netwerk of je vult met de klas zelf zo'n Rikolto-zak.

Natuurlijk hoef je daarvoor niet te wachten tot in januari. Goesting gekregen om nu al aan de slag te gaan? Onze inspiratiegids zet je zo op weg om heel het jaar door te geven om goed eten.

Inspiratie nodig?

Met de actie “zakken vol goed eten” kunnen scholen ook inhoudelijk werken rond Rikolto.

Zoals de Mozaïek in Grimbergen. Zij brachten eerst het thema onder de aandacht door een Rikoltoles te geven. Wat is duurzame, gezonde voeding? Waarom is dat belangrijk? Wat doet Rikolto in België, Vietnam, Ecuador en Congo?

Download hier de 'Goed Eten Quiz'

We zijn verheugd om jullie onze "Goed Eten Quiz" te presenteren, een spannende en educatieve activiteit om leerlingen bewust te maken van gezonde, duurzame voeding. Deze quiz is ontworpen om leerlingen/kinderen op een leuke en interactieve manier te laten kennismaken met wat ze precies eten en waar het vandaan komt. Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je al het materiaal in je mailbox.

Contacteer Myrthe