Met goed eten naar school: energieballetjes met cacao en kaneel
August 18, 2025
No items found.
Het nieuwe schooljaar staat alweer voor de deur. Na twee lange vakantiemaanden is het misschien opnieuw wat zoeken om het juiste ritme te vinden, brooddozen klaar te maken en boekentassen klaar te zetten. Collega Myrthe deelt daarom graag haar recept voor energieballetjes met cacao en kaneel. Heel eenvoudig op voorhand klaar te maken, voedzaam en vooral: héél erg lekker! Ideaal als tussendoortje voor tijdens de pauzes.
Ingrediënten
8 Palestijnse Medjoul dadels (ontpit)
80 g havervlokken
50 g cashewnoten
1 el cacaopoeder (ongezoet)
1 el kaneel
2 el lijnzaad (gebroken)
1 el pindakaas of amandelpasta (zorgt voor extra binding en smeuïgheid)
Snufje zout
Bereiding
Laat de dadels een kwartier weken in warm water.
Doe de havervlokken en cashewnoten in een keukenmachine en maal fijn.
Voeg de ontpitte dadels toe en mix tot er een plakkerig deeg ontstaat.
Voeg cacaopoeder, kaneel, lijnzaad, pindakaas en een snufje zout toe. Mix verder tot alles goed gemengd is. Is het mengsel te droog? Voeg een theelepel water of extra dadel toe. Is het te nat? Voeg wat extra havervlokken toe.
Rol het mengsel in kleine balletjes (ongeveer walnootgrootte).
Zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat ze stevig worden.
Optioneel
Rol de balletjes door wat extra cacaopoeder, kaneel of geraspte kokos voor een mooi laagje.
Met energieballetjes kan je naar hartenlust variëren. Doe bijvoorbeeld in plaats van cacao en kaneel, twee eetlepels kokos en rasp van een biologische citroen door het mengsel voor een frisse variant.
No items found.
No items found.
Lees meer over
No items found.
Lees meer over wat we doen in
No items found.
Lees meer over het project
No items found.
Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.