Goed eten voor steden

Rikolto helpt VRT-keuken aan 2 GoodFood-vorkjes

January 19, 2022
Katharina Beelen
Expert beleid en opschaling Goed eten op school

Het voorbije jaar ondersteunde Rikolto de VRT Catering bij het verduurzamen van hun personeelskeuken. Dat harde werk wordt nu beloond met 2 vorkjes van het Good Food Label - zeg maar “de Michelinsterren van de grootkeukens”.

De catering-mensen van de VRT hebben de voorbije maanden echt alles op alles gezet om in het bedrijfsrestaurant en de koffiekamer eerlijk en duurzaam geproduceerde gerechten op de kaart te zetten. En dat resultaat wordt gesmaakt.

Zo kookt VRT Catering met seizoensgroenten, bieden ze vegetarische gerechten aan, vechten ze tegen voedselverspilling en zit er vers fruit in het aanbod. Een onafhankelijke jury kwam in november 2021 op inspectie bij de VRT en liet na evaluatie weten dat ze daarmee aan alle criteria voldoen om 2 vorkjes te krijgen.

Het Good Food Label erkent niet alleen dat de grootkeuken gezonde en gevarieerde voeding aanbiedt. Er zijn ook strikte criteria voor faire relaties met leveranciers en boeren en zorg voor dierenwelzijn en milieu.

Je kan maximaal 3 vorkjes behalen. Daarmee behoor je tot de crème de la crème onder de kantines. Daar zijn we nog niet, maar reken maar dat het keukenpersoneel aan de Auguste Reyerslaan ook dat derde vorkje op hun schort wil spelden.

Volgende focuspunt? Het aanbod van biologische producten uitbreiden en Belgische boeren zoeken die lokale producten kunnen leveren.

No items found.
No items found.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws