Komen eten voor goed eten

Maak goed eten klaar, deel de vreugde met je buren, familie, vrienden,… en zorg mee voor een wereld met goed eten voor iedereen.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten verbindt mensen. Doe jij graag van komen eten? Vraag je gasten om een bijdrage voor Rikolto. Zo werken ze mee aan een wereld waar iedereen toegang heeft tot goed eten. 

Zo laten we jouw actie schitteren

Jouw inzet verdient onze ondersteuning. Dit krijg je van ons terug:

  • Kleurrijke placemats met tekeningen van illustrator Studio Stoutpoep die verbeelden wat goed eten is.
  • Een eigen steunpagina waarmee je makkelijk donaties inzamelt bij je netwerk.
  • Feestelijke Rikolto-recepten: de brocomole dipsaus, een mocktail, Belgische klassiekers op de wijze van Seppe Nobels,...
  • Een houten Rikolto-lepel of keukenschort als dank en toekomstige kookhulp
  • Persoonlijke opvolging door An Kindermans, Filip Cuypers en Pierre Laigneil. Zij kunnen je ook ondersteunend materiaal bezorgen over Rikolto.
Zin in? Laat het ons weten!

Zij deden het al

Bram en Wim vieren Kerst in goed gezelschap

Voor Broers Bram en Wim Aertsen is Kerst niet alleen kerstdiner met de familie. "We maken er een echt feestje van met mensen die anders niet samen aan tafel zouden zitten. Altijd heel plezant. Aan onze genodigden vragen we om geen flessen wijn of bloemen mee te brengen, maar om een gift aan Rikolto te doen. Samen eten én de wereld een beetje beter maken: geef toe, geen slechte deal!"

Waarom komen eten voor goed eten?

Omdat een betere wereld begint bij goed eten. Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland.

Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Ontdek de feiten

  • Bijna de helft van de wereldbevolking (42%) kan zich geen gezond en gevarieerd dieet veroorloven. (bron: FAO)
  • In Vlaanderen halen meer dan 80% van de 11 tot 18-jarigen de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram/dag niet. (bron: HBSC)
  • Steeds meer kinderen en jongeren lopen risico kampen met overgewicht. In ons land is dat maar liefst 1/4de van de kinderen en jongeren. (bron: WHO)
  • Er is grote voedsel- en gezondheidsongelijkheid. Voor gezinnen in armoede is kiezen voor gezonde voeding om verschillende redenen nog moeilijker. Kinderen en jongeren in deze gezinnen hebben dubbel zo vaak overgewicht dan leeftijdsgenoten die niet in kansarmoede opgroeien. (bron: HBSC)

Voor hen maak jij het verschil

Dankzij jouw actie en de steun van je netwerk, zet Rikolto wereldwijd samenwerkingen op met voedselhelden die werken aan een eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker voedselsysteem. Maak kennis met twee van hen.

Klaar voor actie? An, Filip en Pierre staan voor je klaar.

Of neem rechtstreeks contact op:

Esther Goris

Medewerker relatie- en giftenbeheer
esther.goris@rikolto.org
016 74 50 31