Komen eten voor goed eten

Maak goed eten klaar, deel de vreugde met je buren, familie, vrienden,… en zorg mee voor een wereld met goed eten voor iedereen.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten verbindt mensen. Doe jij graag van komen eten? Vraag je gasten dan om vrijblijvend een gift te doen aan Rikolto. Door te komen eten werken ze zo aan een wereld waar iedereen toegang heeft tot goed eten. 

Zo ga je te werk:

 1. Maak je persoonlijke steunpagina...
 2. Deel deze pagina in je uitnodiging met de mensen die je uitnodigt.

Zo laten we jouw actie schitteren

Jouw inzet verdient onze ondersteuning. Dit krijg je van ons terug:

 • Kleurrijke placemats met tekeningen van illustrator Studio Stoutpoep die verbeelden wat goed eten is.
 • Een eigen steunpagina waarmee je makkelijk donaties inzamelt bij je netwerk.
 • Feestelijke Rikolto-recepten: de brocomole dipsaus, een mocktail, Belgische klassiekers op de wijze van Seppe Nobels,...
 • Een houten Rikolto-lepel of keukenschort als dank en toekomstige kookhulp
 • Persoonlijke opvolging door An Kindermans of Filip Cuypers. Bij hen kan je terecht met al je vragen. Zij kunnen je ook ondersteunend materiaal bezorgen over Rikolto.
Maak je steunpagina

Zij deden het al

Bram en Wim vieren Kerst in goed gezelschap

Voor Broers Bram en Wim Aertsen is Kerst niet alleen kerstdiner met de familie. "We maken er een echt feestje van met mensen die anders niet samen aan tafel zouden zitten. Altijd heel plezant. Aan onze genodigden vragen we om geen flessen wijn of bloemen mee te brengen, maar om een gift aan Rikolto te doen. Samen eten én de wereld een beetje beter maken: geef toe, geen slechte deal!"

Waarom komen eten voor goed eten?

Omdat een betere wereld begint bij goed eten. Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland.

Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Ontdek de feiten

 • Bijna de helft van de wereldbevolking (42%) kan zich geen gezond en gevarieerd dieet veroorloven. (bron: FAO)
 • In Vlaanderen halen meer dan 80% van de 11 tot 18-jarigen de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram/dag niet. (bron: HBSC)
 • Steeds meer kinderen en jongeren lopen risico kampen met overgewicht. In ons land is dat maar liefst 1/4de van de kinderen en jongeren. (bron: WHO)
 • Er is grote voedsel- en gezondheidsongelijkheid. Voor gezinnen in armoede is kiezen voor gezonde voeding om verschillende redenen nog moeilijker. Kinderen en jongeren in deze gezinnen hebben dubbel zo vaak overgewicht dan leeftijdsgenoten die niet in kansarmoede opgroeien. (bron: HBSC)

Voor hen maak jij het verschil

Dankzij jouw actie en de steun van je netwerk, zet Rikolto wereldwijd samenwerkingen op met voedselhelden die werken aan een eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker voedselsysteem. Maak kennis met twee van hen.

Nog vragen? An, Filip en Pierre staan voor je klaar.

An Kindermans

Coördinator ambassadeurs Vlaams-Brabant & Limburg
an.kindermans@rikolto.org
0484 29 16 51 | 016 74 47 15

Filip Cuypers

Coördinator ambassadeurs Antwerpen & Oost-Vlaanderen
filip.cuypers@rikolto.org
0485 57 54 66 | 016 74 47 13

Pierre Laigneil

Coördinator legaten & ambassadeurs West-Vlaanderen
pierre.laigneil@rikolto.org
0491 90 55 67 | 016 31 65 89