Van 12 tot 21 januari is het de Week Voor Goed Eten in Antwerpen én de rest van de wereld. Goed eten vraagt wereldwijde solidariteit maar ook aandacht voor onze lokale voedselhelden. We willen zoveel mogelijk Antwerpenaren betrekken bij de Week voor Goed Eten. Doe jij mee?
Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland. Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.
Tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari laten we daarom iedereen geven om goed eten. In het bijzonder in Antwerpen.
Genieten van goed eten en tegelijk het werk van Rikolto wereldwijd steunen? Dat kan in Antwerpen en omstreken.
Door omstandigheden stellen we dit evenement uit naar een latere datum.
Nieuwe datum wordt binnenkort gecommuniceerd.
Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.
Op 10 januari lanceren we de Week Voor Goed Eten in Schouwburg De Kern met de vertoning van The Biggest Little Farm. De docu volgt twee dromers die hun klein appartement in L.A. verlaten voor het platteland om er een utopische boerderij uit te bouwen.
Voor de film spreekt Filip Cuypers van Rikolto met vrijwilligster Roosmarijn Smits en met Tom heyman van EcoCafe over hun inzet voor goed eten
In Antwerpen zijn er veel mensen en initiatieven elke dag in de weer om goed eten op tafel te krijgen.
Buurtkeuken, voedselatelier, samentuin, sociaal netwerk… De Kompaan in Borgerhout is het allemaal. Carl Cappelle gunt ons een blik in de potten van dit smakelijke sociaal experiment.Daarnaast zijn er tal van andere initiatieven die doen dromen.
Ken jij ook een initiatief of persoon die meer erkenning verdient?
Ga tijdens de Week Voor Goed Eten aan de slag op je school. Met de Goed Eten-quiz ontdekken leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Niet alleen krijg je elke maand een recept, tijdens de Week Voor Goed Eten verwent Seppe Nobels je met de recepten van zijn gepimpte Belgische klassiekers.