Gezocht: voedselhelden

Ben of ken jij iemand die elke dag alles geeft voor goed eten?

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten voor iedereen is nog lang geen evidentie. Gelukkig zijn er overal mensen en organisaties die elke dag alles geven voor goed eten: boeren, koks, leraars, onderzoekers,... Meestal blijven ze op de achtergrond, maar tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari maken we hen zichtbaar.

Ben of ken jij iemand die werk maakt van gezonde en duurzame voeding op het veld, op school, binnen het bedrijf of in je stad of gemeente? Of is er een initiatief dat jij je graag in de kijker wil zetten? Laat het ons weten.

Stuur hieronder de informatie door. In aanloop naar de Week Voor Goed Eten bezorgen we je een digitaal communicatiepakketje om de persoon of initiatief in de kijker te zetten op sociale media of via lokale media. 

Ik zet graag ons buurtrestaurant "De Tuin van de Kleine Chef" in Boom in de kijker. Elke dag slagen de keukenhelden erin om gezonde én duurzame gerechten op de kaart te zetten, ook voor mensen met een klein budget. Onder andere door te werken met voedseloverschotten en vlees te beperken."

Mieke Tonnard, Rikolto-ambassadeur in Boom

Mijn voedselheld? Sam Magnus. Een geëngageerde witloofboer die op zijn bedrijf high tech combineert met een scherp boerenverstand dat zorg voor de bodem centraal zet. Duurzaam in woord en daad. Merci, Sam, en laat ons nog lang van dat witloof genieten!

Jelle Goossens, medewerker bij Rikolto

Wij zetten graag onze collega Karolien in de kijker. Zij streeft ernaar om van plantaardige voeding de vanzelfsprekende keuze te maken, van het veld tot op het bord. Dat doet ze bij Next Food Chain, het eerste bedrijfsnetwerk rond plantaardige voeding in Vlaanderen. Dat maakt van Karolien een echte voedselheld! Ook collega's Ineke en Heleen verdienen hier een plekje.

Bond Beter Leefmilieu

Meer info? Contacteer Filip