Bekende chefs delen hun recepten voor goed eten

Tijdens de Week van Goed Eten delen deze mensen hun favoriete eenvoudige en gezonde gerechten.

Elk van hen laat zien dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Hun recepten bewijzen dat je met verse, lokale ingrediënten en een beetje creativiteit heerlijke maaltijden op tafel zet die goed zijn voor jezelf én voor de wereld. Zo inspireren ze iedereen om met plezier en bewustzijn te koken, en tonen ze dat goed eten echt voor iedereen haalbaar kan zijn.

Maak deze recepten zelf klaar

Wil jij mee proeven én mee mogelijk maken dat goed eten overal ter wereld een recht wordt?
Doe dan een vrije bijdrage en ontvang een digitaal receptenboekje vol inspiratie van deze chefs

Met jouw gift help je Rikolto boeren, gezinnen en jongeren wereldwijd aan eerlijke kansen in een duurzaam voedselsysteem. Samen maken we goed eten vanzelfsprekend – voor iedereen.

Ontvang het receptenboek

Wanneer je een gift doet aan Rikolto ontvang je het receptenboek in jouw mailbox

Ik doe een gift

Alle recepten

Ovenschotel met zalm en broccoli

Louise Goedefroy kookt, zingt en is vooral haar grappige, nuchtere zelf. In 2022 won ze The Voice van Vlaanderen en ondertussen is ze een van de populairste influencers van ons land.

In haar eerste kookboek Altijd Honger deelt Louise haar favoriete recepten voor elk moment van de dag. Simpel, origineel en vol smaak, met haar motto “goe eten, goe leven” als leidraad — perfect om je keuken in te duiken, playlist aan en gewoon te genieten. Uitdat boek deelt ze graag haar ovenschotel voor Rikolto.

Laab met kalfsgehakt of shiitake

Michael Blanckaert is een avonturier en chef die zich laat inspireren door zijn jaren in Thailand. Hij serveert een verrassende, no-nonsense keuken met focus op kwaliteit, smaak en gezelligheid. Vandaag vind je hem terug in Gent, waar hij met Timelab Eaterij bouwtr aan een nieuwe manier van samen eten waarin duurzaamheid, rechtvaardigheid en zorg voor planeet en elkaar centraal staan

Zijn liefde voor de authentieke Aziatische smaken deelt hij graag op een toegangkelijke manier met dit recept. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd.

Kippengehaktbrood met krieken

Michaël Sels is diëtist, auteur, spreker én chef. Als innovatiemanager klinische voeding aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) combineert hij het verzorgen van complexe nutritionele zorg met het delen van kennis en ervaring. Met passie en enthousiasme inspireert hij anderen met persoonlijke verhalen en verrassende inzichten uit de praktijk.

Zijn versie van dit traditionele gerecht, doordrenkt met herinneringen aan je grootmoeder, krijgt een Plan 500 gram-twist. Door de toevoeging van peulvruchten krijgt het gerecht een gezonde, gebalanceerde boost.