Gent geeft om goed eten

Van 12 tot 21 januari is het de Week Voor Goed Eten in Gent én de rest van de wereld. Goed eten vraagt wereldwijde solidariteit maar ook aandacht voor onze lokale voedselhelden. We willen zoveel mogelijk Gentenaars betrekken bij de Week voor Goed Eten. Doe jij mee?

Geef ook om goed eten en steun
A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland. Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari laten we daarom iedereen geven om goed eten. In het bijzonder in Gent.

Gentse Waterzooidinsdag

Goed eten in Gent? Dat is Gentse waterzooi! Gemaakt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Dinsdag 16 januari wordt Gentse Waterzooidinsdag. We roepen alle Gentenaars op om het op het menu te zetten. Zet jij ook goede waterzooi op het menu? Je kan een waterzooi-doe-het-zelf pakket kopen (met lekkere lokale ingrediënten) via het vrijwilligersteam van Gent of met je eigen recept aan de slag gaan.

Pakketten bestellen kan vanaf 1 december. Wil je met je school, organisatie of zelf ook pakketten verkopen? Neem dan contact op met filip.cuypers@rikolto.org.

Goed eten op het suggestiemenu

Tijdens de week voor goed eten kan je op verschillende plaatsen in Goed Eten. Waterzooi, of een ander lokaal, seizoensgebonden en duurzaam gerecht. Zet jij ook goed eten op het menu in je restaurant of bistro? Laat het weten, we zetten je op de kaart.

Gentse klassen doen de Goed Eten Quiz

Ga tijdens de Week Voor Goed Eten aan de slag op je school. Met de Goed Eten-quiz ontdekken leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.

Gentse voedselhelden in de kijker

In Gent zijn er veel mensen elke dag in de weer om goed eten op tafel te krijgen. Binnenkort ontdek je hier enkele van die gewone helden en waardevolle initiatieven die we tijdens de Week Voor Goed Eten extra in de kijker zetten. Heb jij ook een initiatief op persoon die een vermelding verdient? Laat het ons weten!

Acties die doen geven om goed eten

Goed eten is nog lang geen recht. Daarom organiseren Gentenaars tal van acties om geld in te zamelen voor het werk van Rikolto. Geef jij ook om goed eten? Zo kan Rikolto wereldwijd verder werken aan een eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker voedselsysteem.

Geïnteresseerd?

Maak je de week voor goed eten graag mee in Gent? Laat hieronder je gegevens achter. Samen zetten we goed eten op de kaart.

Meer info?

In samenwerking met