Gent geeft om goed eten

Van 12 tot 21 januari is het de Week Voor Goed Eten in Gent én de rest van de wereld. Goed eten vraagt wereldwijde solidariteit maar ook aandacht voor onze lokale voedselhelden. We willen zoveel mogelijk Gentenaars betrekken bij de Week voor Goed Eten. Doe jij mee?

Geef ook om goed eten en steun
A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland. Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari laten we daarom iedereen geven om goed eten. In het bijzonder in Gent.

Acties die doen geven om goed eten

Genieten van goed eten en tegelijk het werk van Rikolto wereldwijd steunen? Dat kan in Gent en omstreken.

Gentse Waterzooidinsdag

Goed eten in Gent? Dat is Gentse waterzooi, gemaakt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Dinsdag 16 januari wordt daarom omgedoopt tot Waterzooidinsdag. De Stad en de ambassadeurs van Rikolto roepen de Gentenaars en de horecazaken op die dag goede Gentse waterzooi op het menu te zetten. Ook de leerlingen in de stedelijke scholen krijgen duurzame waterzooi geserveerd.

Je kan een waterzooi-doe-het-zelf pakket kopen (met lekkere lokale ingrediënten) via het vrijwilligersteam of een kant-en-klare portie kopen.

Wil je met je school, organisatie of zelf ook pakketten verkopen? Neem dan contact op met filip.cuypers@rikolto.org.

Gentse voedselhelden

In Gent zijn er veel mensen en initiatieven elke dag in de weer om goed eten op tafel te krijgen.

Gent en Garde: 10 jaar ten strijde voor duurzame en gezonde voeding

In 2013 lanceerde de Stad Gent, als eerste stad in ons land, haar eigen voedselstrategie: Gent en Garde.
Al tien jaar lang is de strategie een katalysator voor vernieuwende initiatieven.

Zet jouw voedselheld in de kijker

Ken jij ook een initiatief of persoon die meer erkenning verdient? 

Gentse klassen doen de Goed Eten Quiz

Ga tijdens de Week Voor Goed Eten aan de slag op je school. Met de Goed Eten-quiz ontdekken leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.

Koken met Seppe Nobels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Niet alleen krijg je elke maand een recept, tijdens de Week Voor Goed Eten verwent Seppe Nobels je met de recepten van zijn gepimpte Belgische klassiekers.

In samenwerking met