Jouw gemeente geeft om goed eten

Toon tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari dat jouw gemeente geeft om goed eten. Zet mensen en initiatieven in de kijker die er elke dag werk van maken.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland. Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari laten we daarom iedereen geven om goed eten.

Toon dat jouw gemeente ook geeft om goed eten. Zet goed eten in de kijker, samen met de mensen en initiatieven die er elke dag werk van maken.

Laat onderaan je gevens achter... We contacteren je snel om je gemeente op weg te helpen.

Wat kan je doen?

Gezocht: voedselhelden

Welke mensen en initiatieven maken in jouw gemeente werk van goed eten en verdienen een bloemetje? Denk aan boeren, chefs in (sociale) restaurants en scholen, wetenschappers, winkeluitbaters,...

Zet hen in de kijker met een eenvoudige post op sociale media of een filmpje van de lokale bekende waarin je mensen en/of initiatieven bedankt voor hun inzet.

Wij zorgen voor grafisch materiaal en leuke voorbeelden ter inspiratie.

Promoot zakken vol goed eten

In verschillende gemeenten in Vlaanderen slaan ambassadeurs van Rikolto de handen in elkaar met lokale producenten. Ze verkopen Rikolto-zakken met producten van de boer en een (lokaal) recept. Zo verbindt goed eten boer en burger. Met de winst werkt Rikolto wereldwijd verder aan een eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker voedselsysteem.

Als gemeente kan je deze actie mee uitdragen en zo erkenning geven aan lokale boeren. Wij bezorgen je tekst en beeldmateriaal voor website, social media of infoblad.

Fototentoonstelling

Fotografe An Van Gijsegem maakte een prachtige reeks portretten van mensen en goed eten.

Vraag de posterreeks aan en geef ze een zichtbare plek in het gemeentehuis, de bibliotheek, de school of een andere plek waar veel mensen ervan kunnen genieten.

Leren over goed eten op school

Doe een oproep naar de scholen om tijdens de Week Voor Goed Eten Aan de slag te gaan. Met onze Goed Eten-quiz ontdekken leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.

Horeca-uitbater? Zet goed eten op het menu

Toon dat jouw horecazaak geeft om goed eten. Zet goed eten in de kijker, samen met je mensen die er in jouw zaak elke dag werk van maken.

Promomateriaal

Een persbericht en beeldmateriaal om je actie lokaal te promoten? Templates om je eigen flyers en affiches te maken in Canva? Of materiaal om te gebruiken op sociale media? Je vindt het allemaal in onze communicatiekit. Materiaal nodig voor je actie? Vraag het hier aan.

Open de communicatiekit

Geïnteresseerd?

Laat hieronder je gegevens achter. We nemen snel contact met je op voor verdere opvolging. 

Meer info? Contacteer Filip