Leuven geeft om goed eten

Van 12 tot 21 januari is het de Week Voor Goed Eten in Leuven én de rest van de wereld. Goed eten vraagt wereldwijde solidariteit maar ook aandacht voor onze lokale voedselhelden. We willen zoveel mogelijk Leuvenaars betrekken bij de Week voor Goed Eten. Doe jij mee?

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland. Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Tijdens de Week Voor Goed Eten van 12 tot 21 januari laten we daarom iedereen geven om goed eten. In het bijzonder in Leuven.

Acties die doen geven om goed eten

Genieten van goed eten en tegelijk het werk van Rikolto wereldwijd steunen? Dat kan in Leuven en omstreken.

Babette's Feast

Cinema ZED trapt de Week Voor Goed Eten af met de vertoning van Babette's Feast. Dit meesterwerk werd verschillende keren bekroond, onder meer met de Oscar én de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film.

Na de film volgt een kort nagesprek met enkele Leuvenaars die in hun werk ervaren hoe voeding voor verbondenheid zorgt. Tot slot sluiten we de avond af met een receptie.

Reserveer je ticket bij Cinema ZED

Leuvense voedselhelden

In Leuven zijn er veel mensen en initiatieven elke dag in de weer om goed eten op tafel te krijgen.

Leuvense scholen geven (om) goed eten

Rikolto en Stad Leuven delen dezelfde ambitie: gezonde en duurzame voeding voor alle Leuvense leerlingen beschikbaar én betaalbaar maken. Rikolto werkt met haar programma rond ‘goed eten op school’ nauw samen met de stad om scholen te ondersteunen.

Daarnaast zijn er tal van andere initiatieven die doen dromen.

Zet jouw voedselheld in de kijker

Ken jij ook een initiatief of persoon die meer erkenning verdient? 

Leuvense klassen doen de Goed Eten-Quiz

Ga tijdens de Week Voor Goed Eten aan de slag op je school. Met de Goed Eten-quiz ontdekken leerlingen het belang van goed eten voor mens en planeet. Als beloning voorzien we voor iedereen een stickervel met illustraties van Studio Stoutpoep.

Koken met Seppe Nobels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Niet alleen krijg je elke maand een recept, tijdens de Week Voor Goed Eten verwent Seppe Nobels je met de recepten van zijn gepimpte Belgische klassiekers.

In samenwerking met