Zweten voor goed eten

Wandel, loop of fiets en laat je sponsoren. Zo steun je projecten van Rikolto die van goed eten een recht maken voor iedereen.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

Een sportieve krachttoer tijdens de 20km door Brussel, de Antwerp 10 Miles of een ander event? Of samen met je familie, vrienden, collega’s of school op pad gaan? Door te zweten voor goed eten ga je altijd voor de extra mile.

Zo ga je te werk:

  1. Kies een sportieve uitdaging.
  2. Maak je persoonlijke steunpagina...
  3. Deel je pagina met je vrienden, kennissen en familie. Vraag hen om je inspanning te sponsoren.

Zo laten we jouw actie schitteren

Jouw inzet verdient onze ondersteuning. Als jij een sportieve actie opzet voor Rikolto, krijg je dit van ons terug:

  • Het enige echte Rikolto sportshirt van Bioracer;
  • Een eigen steunpagina waarmee je makkelijk donaties inzamelt bij je netwerk.
  • Ondersteuning van An Kindermans, onze Rikolto-collega met een sporthart van goud. Je kan bij haar terecht met al je vragen, maar ook voor inspiratie voor leuke parcours.
Maak je steunpagina

Zij zweetten al voor goed eten

21km rond Leuven

Onder het motto "wij gaan zweten zodat iedereen goed kan eten", trokken Ellen, Myrthe, Lieve, Niels, Mauro, Laura en Wouter hun loopschoenen aan. Ze liepen 21km langs de mooiste plekjes van regio Leuven. Met een gecombineerd netwerk van 7 lopers haalden ze bijna 1.000 euro op.

Ook zin? Zoek een paar loopbuddies en maak je steunpagina. Het parcours van Ellen & co vind je hier...

Roadborstjes on fire

De 17 kopvrouwen van de Roadborstjes gravel ladies fietsten met een etappe van 60 kilometer door het Hageland maar liefst 4.172 euro bij elkaar aan sponsorgeld. Bedankt Esther, Elke, Hanne & co!

Alimento geeft werknemers goesting in sport

Sectorvereniging Alimento laat via hun platform Gusto Sportivo bedrijven uit de voedingssector bewegen in de maand mei. Verschillende bedrijven zetten eigen acties op of doen mee aan een bestaand evenement, zoals de Antwerp 10 Miles, en sponsoren hun werknemers.

Waarom zweten voor goed eten?

Omdat een betere wereld begint bij goed eten. Goed eten is de goedkoopste gezondheidszorg. Goed eten is het krachtigste wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Goed eten is inkomen voor miljoenen boerenfamilies. Goed eten verbindt mensen, van stad tot platteland.

Maar goed eten is nog lang geen recht voor iedereen.

Ontdek de feiten

  • Bijna de helft van de wereldbevolking (42%) kan zich geen gezond en gevarieerd dieet veroorloven. (bron: FAO)
  • In Vlaanderen halen meer dan 80% van de 11 tot 18-jarigen de aanbevolen hoeveelheid groenten van 300 gram/dag niet. (bron: HBSC)
  • Steeds meer kinderen en jongeren lopen risico kampen met overgewicht. In ons land is dat maar liefst 1/4de van de kinderen en jongeren. (bron: WHO)
  • Er is grote voedsel- en gezondheidsongelijkheid. Voor gezinnen in armoede is kiezen voor gezonde voeding om verschillende redenen nog moeilijker. Kinderen en jongeren in deze gezinnen hebben dubbel zo vaak overgewicht dan leeftijdsgenoten die niet in kansarmoede opgroeien. (bron: HBSC)

Voor hen maak jij het verschil

Dankzij jouw actie en de steun van je supporters zet Rikolto wereldwijd samenwerkingen op met voedselhelden die werken aan een eerlijker, transparanter en milieuvriendelijker voedselsysteem. Maak kennis met twee van hen.

Nog vragen?

An Kindermans

Coördinator ambassadeurs Vlaams-Brabant & Limburg
an.kindermans@rikolto.org
0484 29 16 51 | 016 74 47 15