Goed eten voor steden

Gezocht: Korte keten-boeren als ambassadeur voor De Week Voor Goed Eten

May 17, 2023
No items found.

Van 12 tot 21 januari '24 organiseert Rikolto voor de 3de maal 'De week voor Goed Eten': eten dat goed is voor ieders gezondheid, voor de planeet en voor de boer.

Tijdens de week voor goed eten staat het recht op goed eten in de kijker, samen met de mensen die er elke dag werk van maken: boeren, mensen in scholen en restaurants, winkeluitbaters, geëngageerde burgers enz.

Als symbool voor de week voor goed eten in 2023 ontwierp Rikolto een hippe en duurzame winkelzak met de slogan "ik geef om goed eten" (zie afbeelding). Vrijwilligers vulden deze met "goed eten" en verkochten deze voor het goede doel.

Hierdoor werd er op verschillende plaatsen in Vlaanderen samengewerkt met korte ketenboeren. Het waren verbindende acties van lokale betrokken burgers die samen met de korte keten boeren opkomen voor goed eten voor iedereen. Met een win-win voor iedereen. Ook voor de boeren, want zij worden uiteraard vergoed voor hun producten én vinden nieuwe consumenten. Op de plaatsen waar deze acties in januari 2023 liepen, vonden nieuwe mensen hun weg naar de korte keten.

Voor de komende week voor goed eten in januari 2024 wil Rikolto deze samenwerkingen verbreden naar 35 locaties. We roepen daarom je hulp in.

Ken je een korte ketenboer in je buurt?

Ben je zelf klant, deelnemer of coöperant van een korteketenboer, csa-boerderij ...? Geef het door aan Filip Cuypers (filip.cuypers@rikolto.org of 0485/57.54.66) of geef zijn contactgegevens door aan de boer in kwestie.

No items found.
No items found.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws