Vul zakken met goed eten

Je omgeving laten kennismaken met goed eten, lokale voedselhelden samenbrengen én mee bouwen aan een eerlijker voedselsysteem? Vul en verkoop Rikoltozakken met en voor goed eten.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

De Zak

Illustrator Studio Stoutpoep ontwierp in 2022 een unieke, recycleerbare draagtas voor Rikolto. Gemaakt om te vullen met (en aandacht te vragen voor) GOED ETEN.

Acties voor goed eten

Elk jaar zetten tal van geëngageerde mensen, scholen, jeugdverenigingen en organisaties zich in voor Rikolto. We bundelen hun ervaringen en tips voor jouw op onze actie-inspiratiepagina.

Over goed eten

Rikoltozakken vul je natuurlijk liefst met goed eten. Hoe pak je dat aan? Wij zetten je op weg.

De week voor goed eten

Hét ideale moment voor een zakkenactie? Rikolto's week voor goed eten. Tijdens deze week in januari maken we lawaai en zetten we lokale en mondiale voedselhelden in de kijker. Met jouw actie kan je deze week echt laten leven in je eigen buurt.

Samenwerken

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ga op zoek naar medestanders in je buurt. Met een school of jeugdvereniging bereik je heel wat mensen. Misschien is jouw gemeente wel een Fair Trade gemeente, in dat geval is er vast al een netwerk van geëngageerde sympathisanten, lokale handelaars en producenten die je actie kunnen ondersteunen. Soms kan je je actie (financieel) laten ondersteunen door de GROS van je gemeente of stad. Ook bij communicatie en promotie kan de gemeente je helpen.

Inspiratie en tips

Download onze inspiratiegids (3MB)

Contacteer ons

Myrthe Peijnenborg Rikolto

Filip Cuypers

vrijwilligerscoördinator
filip.cuypers@rikolto.org
+32(0)16/31.65.80