Vul zakken vol goed eten

Vul en verkoop de winkelzak van Rikolto met groenten, fruiten en ander lekkers van lokale boeren. Laat je omgeving kennismaken met goed eten en de mensen die er elke dag werk van maken. Met de opbrengst steun je het werk van Rikolto.

A woman voicing her opinion in a cooperative meeting

De winkelzak van Rikolto

Illustrator Studio Stoutpoep ontwierp een unieke, recycleerbare draagtas voor Rikolto waarmee iedereen kan laten zien: ik geef om goed eten.

Maak een actiepagina

Verkoop eenvoudig jouw gevulde zakken via een eigen actiepagina die je kan delen in jouw netwerk.

Voeg toe wat je verkoopt aan welke prijs en geef aan wanneer jouw actie doorgaat.

Samenwerken

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ga op zoek naar medestanders in je buurt. Met een school of jeugdvereniging bereik je heel wat mensen. Misschien is jouw gemeente wel een Fair Trade gemeente, in dat geval is er vast al een netwerk van geëngageerde sympathisanten, lokale handelaars en producenten die je actie kunnen ondersteunen. Soms kan je je actie (financieel) laten ondersteunen door de GROS van je gemeente of stad. Ook bij communicatie en promotie kan de gemeente je helpen.

Inspiratie en tips

Download onze inspiratiegids (3MB)

Aan de slag? Contacteer ons!

Myrthe Peijnenborg Rikolto

Filip Cuypers

vrijwilligerscoördinator
filip.cuypers@rikolto.org
+32(0)16/31.65.80

Over goed eten

Rikoltozakken vul je natuurlijk liefst met goed eten. Hoe pak je dat aan? Wij zetten je op weg.

Rikolto-zakken met een heerlijke brunch.

De week voor goed eten

Hét ideale moment voor een zakkenactie? Rikolto's week voor goed eten. Tijdens deze week in januari maken we lawaai en zetten we lokale en mondiale voedselhelden in de kijker. Met jouw actie kan je deze week echt laten leven in je eigen buurt.