Doe mee

Goed eten is een recht. Maar dat recht is, mede door de coronacrisis, verre van evident. Ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten, dat is iets wat we samen kunnen. Als burgers, als moeder of vader, als boer(in), als school, als supermarkt, als overheid, als stad, als gemeenschap. Daar maken we werk van!

Een campagne als nooit tevoren

Een klassieke Rikolto (Vredeseilanden)-campagne met vrijwilligers die straten, pleinen en warenhuizen overrompelen om gadgets te verkopen, is in tijden van Covid-19 ondenkbaar. Daarom schoeien we onze campagne op een nieuwe leest.

Wij starten de keten voor goed eten!

De lepel van Rikolto staat hier symbool voor. Met die lepels bouwen we de ‘Keten voor goed eten’, van Oostende tot Hasselt, van Antwerpen tot Leuven. En met deze keten vragen we de mensen bij wie de ketting langskomt, om steun.

Doe een actie

Waarvoor doen we het?

Goed eten begint op school, in de kantine. Een gezonde maaltijd op school voor elk kind, zou dat geen geweldig effect hebben op onze samenleving op lange termijn? Goed eten begint bij jonge, creatieve ondernemers. Waar voorheen het gebrek aan startbudget, connecties of opleiding de grootste drempels waren, dreigt vandaag een economische crisis de plannen van vele startende voedselondernemers en jonge boer(inn)en te dwarsbomen. Vandaag investeren in de jonge generatie, dat is volgens Rikolto het beste toekomstplan.

Heb je recht op een fiscaal attest?

Rikolto (Vredeseilanden) reikt fiscale attesten uit aan haar donateurs. Je hebt recht op een fiscaal attest wanneer je giften doet voor een totaal bedrag van minimum €40 per jaar. Een fiscaal attest geeft dan recht op een belastingaftrek van 60%. (voor giften in 2020) We kunnen echter enkel een fiscaal attest uitreiken, als het gaat om giften waar niets tegenover staat. Als iemand een actie voor Rikolto (Vredeseilanden) steunt en hij of zij ontvangt hiervoor iets in de plaats (zoals een bord spaghetti, een pakje koekjes, een plaat, een sleutelhanger, de toegang tot een event, …) kunnen we hier geen fiscaal attest voor uitreiken. De donateur heeft dan immers al iets ontvangen. Hou hier rekening mee als je steun vraagt.