Doe mee

Vind jij goed eten belangrijk en wil je dat iedereen ter wereld recht heeft op goed eten? Mensen warm maken voor ‘De week voor goed eten’ doen we door zoveel mogelijk Rikolto-lepels te verspreiden over Vlaanderen.. Meedoen aan de week voor goed eten kan op verschillende manieren:

  • Je steunt Rikolto met een gift.

  • Je koopt, kookt en eet goed eten in de week voor goed eten.

  • Je doet een actie in de week voor goed eten.

  • Je neemt deel aan of steun een actie van je school, je bedrijf, bij jou in de buurt,

Bouw mee aan De Week Voor Goed Eten

In actie voor goed eten, overal

Willen we deze wereld blijven voeden dan zal het anders moeten in de toekomst. En wie toekomst zegt, zegt jongeren. Daarom trekt Rikolto de kaart van de jongeren. Zij zijn het die deze verandering zullen moeten waarmaken. Zij kunnen ons voedselsysteem redden en de toekomst van ons eten veilig stellen, als ze er de kans toe krijgen. En onze steun, over de generaties heen.

Die kans wil Rikolto hen bieden, met uw steun. Want goed eten is een recht.

Heb je recht op een fiscaal attest?

Rikolto (Vredeseilanden) reikt fiscale attesten uit aan haar donateurs. Je hebt recht op een fiscaal attest wanneer je giften doet voor een totaal bedrag van minimum €40 per jaar. Een fiscaal attest geeft dan recht op een belastingaftrek van 45%. We kunnen echter enkel een fiscaal attest uitreiken, als het gaat om giften waar niets tegenover staat. Als iemand een actie voor Rikolto (Vredeseilanden) steunt en hij of zij ontvangt hiervoor iets in de plaats (zoals een bord spaghetti, een pakje koekjes, een plaat, een sleutelhanger, de toegang tot een event, …) kunnen we hier geen fiscaal attest voor uitreiken. De donateur heeft dan immers al iets ontvangen. Hou hier rekening mee als je steun vraagt.