Doe mee

Goed eten is een recht. Maar dat recht is, mede door de coronacrisis, verre van evident. Ervoor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten, dat is iets wat we samen kunnen. Als burgers, als moeder of vader, als boer(in), als school, als supermarkt, als overheid, als stad, als gemeenschap. Daar maken we werk van!

Doe een actie

In actie voor goed eten, overal

Goed eten begint op school, in de kantine. Een gezonde maaltijd op school voor elk kind, zou dat geen geweldig effect hebben op onze samenleving op lange termijn? Goed eten begint bij jonge, creatieve ondernemers. Waar voorheen het gebrek aan startbudget, connecties of opleiding de grootste drempels waren, dreigt vandaag een economische crisis de plannen van vele startende voedselondernemers en jonge boer(inn)en te dwarsbomen. Vandaag investeren in de jonge generatie, dat is volgens Rikolto het beste toekomstplan.

Heb je recht op een fiscaal attest?

Rikolto (Vredeseilanden) reikt fiscale attesten uit aan haar donateurs. Je hebt recht op een fiscaal attest wanneer je giften doet voor een totaal bedrag van minimum €40 per jaar. Een fiscaal attest geeft dan recht op een belastingaftrek van minstens 45%. Zou de overheid beslissen om ook dit jaar uitzonderlijk de aftrekbaarheid te verhogen tot 60%, dan brengen we je daar snel van op de hoogte. We kunnen echter enkel een fiscaal attest uitreiken, als het gaat om giften waar niets tegenover staat. Als iemand een actie voor Rikolto (Vredeseilanden) steunt en hij of zij ontvangt hiervoor iets in de plaats (zoals een bord spaghetti, een pakje koekjes, een plaat, een sleutelhanger, de toegang tot een event, …) kunnen we hier geen fiscaal attest voor uitreiken. De donateur heeft dan immers al iets ontvangen. Hou hier rekening mee als je steun vraagt.