Goed eten voor steden

Bekende Vlamingen hollen en bollen voor volle kastrollen

April 4, 2023
No items found.

Dominique Persoone, Thomas Vanderveken, Geert Meyfroidt, Erika Van Tielen, Bart Appeltans, Saartje Vandendriessche en een rist andere bekende gezichten roepen op om in de maand mei te hollen en bollen voor volle kastrollen. Ze nodigen iedereen uit om hun favoriete wandel- en fietsroutes af te leggen en zich daarvoor te laten sponsoren ten voordele van Rikolto. Voor elke 10 euro vul je zo een symbolische kastrol, want dat is waar Rikolto met ieders steun aan werkt: goed eten voor iedereen, in de hele wereld.

“Onze ambitie met Rikolto is simpel: dat iedereen elke dag kan genieten van een volle kastrol met goed eten”, zegt Thibault Geerardyn, directeur van Rikolto in België. Gezond en gevarieerd eten in combinatie met genoeg bewegen, is volgens alle experts een topcombo. Met hollen en bollen voor volle kastrollen komen die twee samen.”

Doe mee

Klaar voor avontuur? Kies de favoriete route van een bekende Rikolto-fan of bekokstoof zelf je parcours. Laat je voor elke kilometer sponsoren en zet zo GOED ETEN op tafel.

Ga naar hollenenbollen.be
Dominique Persoone
No items found.
Dominique Persoone
Erika Van Thielen en haar partner Kristof
Geert Meyfroidt
Bart Appeltans
Wim Caeyers
No items found.

Geen marathons of extreme inspanningen dus, maar er gezellig op uittrekken met het gezin, vrienden of collega’s. Al wandelend, fietsend of lopend … dat kies je helemaal zelf. Inspiratie voor prachtige routes, krijg je van bekende gezichten uit heel Vlaanderen.

Eén van hen is intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). “Als dokter zie ik elke dag hoe belangrijk voeding en bewegen zijn voor een goede gezondheid. Daarom vind ik ‘Hollen en bollen voor volle kastrollen’ zo’n fijn initiatief. De actie brengt drie dingen samen die me nauw aan het hart liggen: het is een sportieve uitdaging, we brengen onder de aandacht dat er in onze maatschappij nog veel mensen achterblijven, én we benadrukken het belang van gezonde voeding.” Meyfroidt is een fervente fietser en deelt zijn ideale uitwaairoute in Vlaams-Brabant.

Naast Meyfroidt delen ook o.a. presentatrice Erika Van Tielen, chocolatier Dominique Persoone en interieurspecialist Bart Appeltans hun routes voor Rikolto. Je kan ze zelf afleggen in de maand mei en je laten sponsoren ten voordele van Rikolto.

Je eigen route uitstippelen kan evengoed. “Hoe meer we elkaar inspireren om erop uit te trekken, hoe beter. Een leuke en gezonde buitenactiviteit verbinden met het steunen van een goed doel, daar draait het om”, zegt Thibault Geerardyn van Rikolto.

Samen voor volle kastrollen

Om het werk van Rikolto te ondersteunen en te zorgen voor Volle Kastrollen vol goed eten op elke keukentafel, gaan de hollers en bollers op zoek naar centen. Via de website vollekastrollen.be kan iedereen bijdragen. “Voor elke 10 euro vul je een kastrol met goed eten en steun je de projecten Rikolto wereldwijd die van goed eten een recht maken voor iedereen, vandaag en in de toekomst.” Samen hopen we in de maand mei zo duizenden kastrollen te vullen.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws