Van maart 2013 tot maart 2014, begeleidde Vredeseilanden, in opdracht van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (POD DO), 8 personeelsrestaurants van de federale overheid. Het doel: maaltijden aanbieden die beter aansluiten bij de criteria van duurzame voeding en bij de aanbevelingen van het nationaal voedings- en gezondheidsplan.
6 duurzame criteria
Tijdens dit begeleidingstraject werden 6 thema’s naar voren geschoven, rekening houdend met de prijs van de producten, de keuze voor gezonde voeding en met een duidelijke communicatie over het project. De opdracht van POD DO omvatte twee thema's: het verminderen van vleesconsumptie en de keuze voor lokale en seizoensgebonden thema's. Vredeseilanden voegde nog vier thema's toe:
- Het verminderen van de vleesconsumptie
- Kiezen voor lokale en seizoensgebonden producten
- Kiezen voor milieuvriendelijke productie
- Het tegengaan van afval en voedselverspilling
- Kiezen voor duurzame vis
- Kiezen voor eerlijke handel