Goed eten voor steden

CEO-fietstocht laat zien dat sport en verbinding hand in hand gaan

September 27, 2023
Chloé Van Uytven
Communicatiemedewerker

Op zondag 3 september vond de eerste editie van de CEO-fietstocht van Fevia plaats. Verschillende topleiders uit de voedingssector verzamelden in het pittoreske dorpje Kwaremont en lieten zich van hun meest sportieve kant zien. Met een zonnige fietstocht van maar liefst 60 km ten voordele van Rikolto werd het een dag om niet snel te vergeten.

Mooi weer, vastberadenheid en vooral veel enthousiasme: alle ingrediënten waren meteen aanwezig voor een geslaagde dag. De sfeer zat goed, de goesting was er. De CEO's ruilden voor deze unieke gelegenheid met plezier hun vergaderzalen om voor fietstruitjes en -helmen en na een straffe kop koffie en een gezellige babbel was het hoog tijd om op de fiets te springen. De tocht van 60 kilometer door de glooiende heuvels van de Vlaamse Ardennen kon beginnen.

Hoewel de sportievelingen regelmatig op de proef werden gesteld met steile hellingen, werd het voor iedereen vooral een mooie en onbezorgde dag. Samen fietsen in zo'n prachtige setting was het uitgelezen moment om collega's uit de sector op een nieuwe manier te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Maar ook het educatieve stond centraal. De sector zette met zijn stevige inspanning meteen het belang van evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl in de kijker, iets waar zowel Alimento Group als Rikolto volop achter staan. "We zijn er allemaal van overtuigd dat evenwichtig eten en evenwichtig bewegen hand in hand gaan. Samen fietsen brengt de verbinding tot stand die we nodig hebben om duurzame ambities waar te maken", aldus Bert Wallyn, coördinator bedrijven en partnerschappen bij Rikolto.

No items found.
No items found.

"We zijn er allemaal van overtuigd dat evenwichtig eten en evenwichtig bewegen hand in hand gaan. Samen fietsen brengt de verbinding tot stand die we nodig hebben om duurzame ambities waar te maken." - Bert Wallyn, coördinator bedrijven & partnerschappen (Rikolto)

Na de inspanning volgde uiteraard de ontspanning: een welverdiende lunch en wat napraten met een verfrissend drankje. Ook onderweg werd er bij brouwerij De Brabandere een korte pitstop gemaakt om even op adem te komen en bij te tanken. Met hernieuwde energie zetten de sportievelingen hun tocht daarna verder - samen uit, samen thuis.

Ook Bart Buysse, CEO van Fevia, blikt terug op een geslaagde dag: "De bedoeling van deze dag was om mensen uit de sector beter te leren kennen en een voorbeeld te geven voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging. Ook de goede samenwerking tussen Fevia, Rikolto, Gusto Sportivo en Alimento werd zo in de verf gezet. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!"

De eerste editie gemist? Niet getreurd, want volgend jaar smeren de sportievelingen opnieuw hun benen in voor Rikolto.

De CEO-fietstocht is een gezamenlijk initiatief van Fevia, Rikolto, Gusto Sportivo en Alimento.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws