Goed eten voor steden

Deze leerlingen kroonden zich tot meesterchef junior

October 29, 2019
No items found.

Meer dan 20 leerlingen van het Sint-Pieters College, Sancta Maria Leuven, Heilig Hart Heverlee, VTI Leuven en De Wijnpers hadden zich ingeschreven om mee te doen aan deze spannende kookwedstrijd. Hiermee willen EIT Food en Rikolto de jongeren bewust maken van de betekenis en het belang van gezonde en duurzame voeding. Rikolto wilt er met haar GoodFood@School programma voor zorgen dat alle Leuvense scholen werken aan een gezond en duurzaam voedingsbeleid.

Na een warme ontvangst in Hal 5 te Leuven, zaten de junior chefs vol spanning te wachten om hun kookkunsten te tonen. Na een korte toespraak van Caroline Huyghe (Leuven2030), Dr. Erica Rutten (UCLL) en Pieter-Jan Lint, mochten de junior chefs beginnen met hun gerechten voor te bereiden.

Ze kregen 2 uur de tijd om een 2 topgerechten voor te bereiden (waaronder 1 plantaardig) met lokale producten. Het voedsel dat overbleef werd terug meegenomen om verspilling te voorkomen. Deze gerechten werden daarna gepresenteerd voor de masterchefs Kenny Bernaerts, Pieter-Jan Lint & Kwinten de Paepe.

"Het was een zeer moeilijke beslissing om het beste gerecht te kiezen, want we waren zo ongelooflijk onder de indruk", aldus Kenny.

Na een goed halfuur beraadslagen waren het uiteindelijk Lotte, Arwen en Anne van het Sint-Pieters College die zich op het einde van de dag masterchef junior mochten noemen. Ze hadden de juryleden verwend met een curry gecombineerd met pompoen, pastinaak, kikkererwten, witloofsalade met aardappelwafeltjes en een bieslookmayonaise als afwerkende saus.

Elke masterchef in spé kregen een goodiebag mee naar huis, met allerlei leuke gedgets zoals een Dopper-fles om het leven duurzamer door te gaan.

Samen met onze masterchefs Kenny, Pieter-Jan & Kwinten willen EIT Food & Rikolto graag iedereen bedanken voor deze fijne en leerrijke kook-dag!

No items found.
No items found.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws