Goed eten voor steden

Generation Food Forum inspireert toekomstige ondernemers

March 2, 2020
No items found.

Toekomstige ondernemers inspireren om werk te maken van het voedsel voor de toekomst. Met dat doel voor ogen bracht Generation Food eind februari een hondertal studenten samen in de aula van de UCLL Campus Proximus. Wat is ondernemen in duurzame voeding? Hoe begin je aan zo een onderneming? Wat zijn de uitdagingen, wat zijn de mogelijkheden? Twee ondernemers kwamen langs om hun ervaring te delen. Kobe Ruell heeft zijn eigen landbouwbedrijf in Boutersem en Daniel Cromphout is ondernemer bij Kopje Zwam, een stadslandbouwbedrijf in Brugge dat afvalproducten hergebruikt als basis voor nieuwe lekkere producten.

Staan deze studenten binnenkort klaar om als toekomstige ondernemers nieuwe antwoorden op onze voedselvragen te ontwikkelen?

"Ik vond Kopje Zwam heel inspirerend omdat ze producten maken en verkopen uit afval. Het is heel belangrijk om meer te weten over duurzame voedselsystemen en om daarrond te ondernemen. De wereld heeft dat meer en meer nodig." -Lisa, student rechten

De link tussen ondernemen en duurzame landbouw of voeding wordt nog niet zo vaak gelegd door de studenten. Mensen en kennis samenbrengen, zorgt bij een aantal studenten voor een echte eyeopener. Voor studenten Wannes en Cedric is ook het hele voedselvraagstuk met al zijn problemen en mogelijke oplossingen nieuw.

"Voor de UCLL doen we een project waar we onze eigen onderneming starten. Ik ben naar hier gekomen omdat ik iets wil doen voor mezelf, met mijn eigen ideeën. Ik heb nog niet echt nagedacht over voedsel als een probleem, maar het is zeer nuttig om te ontdekken dat het een belangrijk topic is dezer dagen. Het is belangrijk om het belang te kennen van duurzame landbouw. Het was zeker ook inspirerend om een echte boer te ontmoeten die een heel belangrijke taak uitvoert door over zijn werk te babbelen en ons bewust te maken van wat hij doet." - Wannes, student Finance and Insurance
"Het is interessant om te kunnen netwerken met andere mensen rond dit soort ondernemingen. Om heel eerlijk te zijn; ik besteed niet zoveel aandacht aan mijn eten. Het is goed dat mensen investeren in het milieu en nadenken over de planeet." - Cedric, student Rechten

In Generation Food bundelen verschillende organisaties hun netwerk en de expertise om innovatie te stimuleren en startende ondernemers een duw in de rug te geven. Deze organisaties zijn Boerenbond, EIT Food, KU Leuven, Proef, Provincie Vlaams-Brabant, Rikolto, Stad Leuven en UCLL.

Meer weten over Generation Food
No items found.
No items found.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws