Goed eten voor steden

Rikolto in Vietnam valt in de prijzen

February 11, 2022
Vuong Tuyet Nhung
Communications Officer

Op 21 december 2021 ontving mevrouw Hoang My Lan - regionaal directeur en vertegenwoordigster van Rikolto in Vietnam - het Certificate of Merit van de Vietnam Union of Friendship Organisations (VUFO) voor de belangrijke bijdragen van Rikolto aan de duurzame ontwikkeling van Vietnam in 2021.

Ondanks de moeilijkheden in 2021 die veroorzaakt werden door de COVID-19-pandemie, hebben de activiteiten van Rikolto belangrijke doelstellingen bereikt:

  • Eind oktober ontvingen 37 rijst- en groentecoöperaties steun van Rikolto waardoor 5.158 mensen direct en 33.908 indirect werden bereikt.
  • Dankzij de toepassing van betere teeltpraktijken in het kader van het "Sustainable Rice Platform" konden de rijstboeren hun productiekosten naar schatting met 12% per hectare verlagen. Dit komt overeen met bijna 3 miljoen Vietnamese dong (115,74 euro).
  • Bijna 300 boeren, waaronder etnische minderheden in de provincie Tuyen Quang, hebben zich aangesloten bij een succesvol model voor de productie en commercialisering van komkommers.
  • Vier provincies, waaronder Ha Nam, Vinh Phuc, Hanoi en Da Nang, hebben het participatief garantiesysteem (PGS) voor de groenteproductie geïnstitutionaliseerd.

Het project om duurzame landbouwketens te ontwikkelen met kleinschalige landbouwers in Vietnam is tussen 2017 en 2021 door Rikolto in Vietnam uitgevoerd. Het kreeg de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

No items found.
No items found.

Rikolto organiseerde overleg en workshops met overheidsinstanties, onderzoeksinstellingen, kleine en middelgrote voedingsbedrijven en boerencoöperaties. Zo werd er aan gezamenlijk onderzoek gedaan en werden de interventies door iedereen mee ontworpen vanuit gedeelde doelstellingen.

Ook organiseerde het Rikolto-team opleidingen voor distribiteurs om de toeleveringsketens staande te houden tijdens de covid-uitbraak. Hierdoor zullen de interventies ter bevordering van de voedselveiligheid gedefinieerd worden en kunnen ze in contact gebracht worden met andere actoren.

Deze resultaten vormen voor Rikolto de basis om de komende jaren nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen tussen ambitieuze boerencoöperaties en verkopers in de steden. Want daar is een groeiende nood aan veilige, duurzame en betaalbare landbouwproducten.

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws