Goed eten voor steden

Antwerpen gaat aan de smoothies

June 15, 2022
Myrthe Peijnenborg
Expert draagvlak Goed eten op school

Dit schooljaar hebben we volop geëxperimenteerd met het aanbieden van smoothies en soep op verschillende secundaire scholen in Antwerpen. Dit aanbod wordt gemaakt van groente- en fruitoverschotten en door een mooie samenwerking met Foodsavers van de stad Antwerpen geleverd tot aan de schoolpoort! Omdat het gaat om voedseloverschotten kan het aanbod aan een zeer toegankelijke prijs kan worden aangeboden aan school. Dit alles maakt deel uit van het project Get Wasted.

Beter weten is beter eten

Naast een voedingsaanbod bieden we ook een lessenpakket aan, want beter weten is beter eten. Scholen die meedoen met de smoothies/soep kunnen dit ook aanvragen. Het digitale pakket is beschikbaar vanaf december, een aantal scholen maken nog kans dat we het tot in de klas zelf brengen!

Het instapmoment, de volumes en het aantal dagen dat de school soep wil aanbieden is allemaal in overleg met de school. Belangrijk is dat dit een haalbaar project is voor alle partners.

Een win-win scenario: onze leerlingen krijgen gezonde voeding aan een toegankelijk tarief en tegelijkertijd redden we voeding van de afvalberg

DIMITRI MEURRENS

Directeur IMS

No items found.
No items found.

Leerlingen reageren enthousiast

Leerlingen in Vlaanderen zijn milieubewust. Ze zien dit project dan ook als een mooie aanvulling voor een bewustere levensstijl. “In die jonge jaren wordt het toekomstige eetgedrag voor een groot stuk bepaald. Als je weet hoeveel eten er verloren gaat en je leert vervolgens ook nog hoe je met overschotten een lekker gerecht kan maken, is de oplossing dichtbij”, zegt Myrthe Peijnenborg, van Rikolto.

Oh eindelijk iets gezonds op school!

Leerling OLVC plus

Wil je deelnemen met jouw school? Of heb je vragen? Shoot!

Stuur een mailtje naar Myrthe Peijnenborg of bel Myrthe op het nummer 0479 50 06 13. Het project ‘Van buurt tot (school)bord’ is een project in samenwerking met Get Wasted. Dit is een samenwerking van Klimaatfonds Antwerpen, EIT Food en Rikolto.

myrthe.peijnenborg@rikolto.org

Volg onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis recept voor goed eten.

Schrijf je in

Onze laatste artikels

Meer nieuws