FoodWIN zoekt 9 hotels die hun voedselverspilling willen halveren in een traject op maat. Meer info tijdens ons webinar op woensdag 3 september.
Voedselverspilling vormt een onzichtbare kost voor hotels. Zowel de financiële als ecologische impact worden vaak onderschat. Daarom zoeken FoodWIN en GoodPlanet 9 hotels die hun voedselverspilling willen halveren.
In een traject op maat van 3 à 6 maanden meten we hoeveel eten er in de vuilbak verdwijnt, rollen we een actieplan uit en meten we de impact van de acties. Zo bespaart het hotel op onnodige kosten en versterkt ze haar engagement voor duurzaamheid.
*De totale kostprijs is € 7.000, waarvan de helft wordt gefinancierd door de Europese Unie.
Vayamundo Hotels doorliep het traject en verminderde hun voedselverspilling met 50%. Ook Marriott Hotels en Sheraton Hotels lieten zich al inspireren door FoodWIN.
In een webinar op woensdag 3 september (10u00 - 11u30) gaan we dieper in op het FoodWIN-traject en geven we het woord aan Gino Vermeersch, CSR officer bij Vayamundo Oostende, die het traject reeds heeft doorlopen en zijn ervaringen graag deelt. We laten ook ruimte voor Q&A.
Geïnteresseerd in het traject? Heb je bijkomende vragen? Wil je het webinar bijwonen? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.
We gebruiken uw gegevens enkel om contact op te nemen in het kader van deze oproep. Meer weten over hoe wij met gegevens omgaan? Lees onze privacyverklaring hier.
Deze trajecten maken deel uit van ‘Hotels Cut Waste’, een project van FoodWIN en GoodPlanet via hun Green Key Network met steun van de Europese Unie.
FoodWIN is het Vlaams expertisecentrum voor voedselverspilling van Rikolto en heeft onder meer ervaring in de hospitality sector.