FoodWIN en GoodPlanet zoeken 9 hotels die hun voedselverspilling willen halveren in een traject op maat.
Uit intern onderzoek blijkt dat de meeste hotels al heel wat acties ondernemen om voedselverspilling tegen te gaan. Toch zijn er nog enorme financiële en ecologische winsten te boeken. Wist je dat voedselverspilling een onzichtbare kost vormt voor hotels en dat elke euro voor preventie van voedselverspilling maar liefst 7 euro bespaart? (Onderzoek Champions 12.3). Het is een werk van lange adem en wij nemen je graag nog een stap verder mee.
In een traject op maat van 3 à 6 maanden meten we hoeveel eten er in de vuilbak verdwijnt, rollen we een actieplan uit en meten we de impact van de acties. Zo bespaart het hotel op onnodige kosten en versterkt ze haar engagement voor duurzaamheid.
*De totale kostprijs is € 7.000, waarvan de helft wordt gefinancierd door de Europese Unie.
Vayamundo Hotels doorliep het traject en verminderde hun voedselverspilling met 55%. Naar schatting verwezenlijkt het hotel zo een jaarlijkse besparing van € 45.000 en een vermindering van 60 ton CO2-eq uitstoot per jaar. Ontdek hun succesverhaal hier.
Ook Marriott Hotels en Sheraton Hotels lieten zich al inspireren door FoodWIN.
In een webinar op woensdag 3 september (10u00 - 11u30) gaan we dieper in op het FoodWIN-traject en geven we het woord aan Gino Vermeersch, CSR officer bij Vayamundo Oostende, die het traject reeds heeft doorlopen en zijn ervaringen graag deelt. We laten ook ruimte voor Q&A.
Geïnteresseerd in het traject? Heb je bijkomende vragen? Wil je het webinar bijwonen? Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.
We gebruiken uw gegevens enkel om contact op te nemen in het kader van deze oproep. Meer weten over hoe wij met gegevens omgaan? Lees onze privacyverklaring hier.
Deze trajecten maken deel uit van ‘Hotels Cut Waste’, een project van FoodWIN en GoodPlanet via hun Green Key Network met steun van de Europese Unie.
FoodWIN is het Vlaams expertisecentrum voor voedselverspilling van Rikolto en heeft onder meer ervaring in de hospitality sector.