Benieuwd naar meer?
Elke maand vertellen we je hoe we van goed eten de normaalste zaak ter wereld maken. Voor iedereen, nu en in de toekomst.
Hoe zorg je voor een gezond, duurzaam en toegankelijk voedingsaanbod op jouw school? Op deze pagina vind je de verschillende actiefiches samen met al het bijhorende materiaal.
Deze tweede pijler van de 'Whole School Food Approach' (WSFA) zet volop in op een gezond, duurzaam en toegankelijk aanbod op school, voor alle leerlingen. En dan hebben we het niet enkel over de lunch, ook het onbijt en lekkere tussendoortjes zijn belangrijk voor leerlingen om de dag geconcentreerd door te komen en te kunnen leren en groeien.
Van minder voedselverspilling en de belangrijkste duurzaamheidscriteria tot lekkere soep, ontbijtkarretjes en een gezonde automaat: een gezond en duurzaam aanbod is op veel verschillende manieren mogelijk.
Hieronder vind je alle actiefiches van pijler B. Ze leggen je telkens stap voor stap uit op welke manieren je een gezond, duurzaam én toegankelijk voedingsaanbod kan voorzien op jouw school. Klik gerust verder: je vindt er alle info zowel volledig uitgeschreven als in een handig te downloaden pdf.
Hieronder verzamelden we extra materiaal dat van pas kan komen bij de implementatie van pijler B. Neem gerust eens een kijkje.
Elke maand vertellen we je hoe we van goed eten de normaalste zaak ter wereld maken. Voor iedereen, nu en in de toekomst.